Redenen om bedrijfsprocessen te robotiseren

Redenen om bedrijfsprocessen te robotiseren


Robotiseren oftewel RPA, steeds meer organisaties kijken naar de mogelijkheden om bedrijfsprocessen deels te robotiseren.

De redenen kunnen divers zijn. Het robotiseren kan medewerkers vrijmaken, die kunnen dan worden ingezet voor verdere groei van de organisatie. Ook kan het robotiseren van processen bijdragen aan hogere werknemerstevredenheid, bijvoorbeeld in het geval van het robotiseren van werkzaamheden die werknemers vanwege de eentonigheid geen waardevol onderdeel van hun takenpakket vinden. In het verlengde hiervan kan het personeelsverloop worden verminderd door het robotiseren van bedrijfsprocessen.

Ook kunnen robots buiten kantooruren doorwerken omdat de robots ongeveer 16 tot 20 uur per etmaal productief kunnen zijn; dit kan handig zijn voor organisaties die wereldwijd in verschillende tijdzones actief zijn en waarbij het van belang is dat informatie tussen de landenorganisaties up-to-date is.

Een laatste hier te noemen reden is dat robots vanwege de relatief beperkte investering in geld en tijd ten opzichte van de ontwikkeling van nieuwe systemen met name erg effectief zijn als er een (semi) automatische oplossing gewenst is voor een periode van een half tot ongeveer drie jaar.

 

Redenen om bedrijfsprocessen te robotiseren

 


Interimmanager Robrecht Heukers

Postmerger.
Drs. ing. Robrecht Heukers

robrecht.heukers@postmerger.nl
06 – 44 99 04 98

Willem Klooslaan 39
3454 VN De MeernDoordat de eerste 15 jaren erg succesvol waren hebben wij de ruimte echt vanuit klantbelang te redeneren. In onze visie staat uw belang voorop. Hierdoor kunnen wij samen met u de aanpak kiezen die het beste bij uw organisatie past. Ook hanteren wij geen opzegtermijn, dus: klaar = klaar. Wilt u ook eens kennismaken om na te gaan wat voor uw organisatie een gedegen maar ook pragmatische aanpak is? Neem dan contact op, wij helpen u graag.


Gerelateerde pagina’s
Wilt u meer weten over het robotiseren van bedrijfsprocessen?

Neem dan vrijblijvend contact op om eventuele mogelijkheden te bespreken. Wij kunnen u begeleiden vanaf de oriëntatie op het mogelijk robotiseren van processen tot en met de implementatie. U kunt gebruik maken van onze kennis waardoor u sneller resultaat bereikt tegen lagere ontwikkelingskosten.