Redenen om bedrijfsprocessen te robotiseren

Redenen om bedrijfsprocessen te robotiseren


Robotiseren oftewel RPA, steeds meer organisaties kijken naar de mogelijkheden om bedrijfsprocessen deels te robotiseren.

De redenen kunnen divers zijn. Het robotiseren kan medewerkers vrijmaken, die kunnen dan worden ingezet voor verdere groei van de organisatie. Ook kan het robotiseren van processen bijdragen aan hogere werknemerstevredenheid, bijvoorbeeld in het geval van het robotiseren van werkzaamheden die werknemers vanwege de eentonigheid geen waardevol onderdeel van hun takenpakket vinden. In het verlengde hiervan kan het personeelsverloop worden verminderd door het robotiseren van bedrijfsprocessen.

Ook kunnen robots buiten kantooruren doorwerken omdat de robots ongeveer 16 tot 20 uur per etmaal productief kunnen zijn; dit kan handig zijn voor organisaties die wereldwijd in verschillende tijdzones actief zijn en waarbij het van belang is dat informatie tussen de landenorganisaties up-to-date is.

Een laatste hier te noemen reden is dat robots vanwege de relatief beperkte investering in geld en tijd ten opzichte van de ontwikkeling van nieuwe systemen met name erg effectief zijn als er een (semi) automatische oplossing gewenst is voor een periode van een half tot ongeveer drie jaar.

 


Postmerger.
Drs. ing. Robrecht Heukers LSSBB

robrecht.heukers@postmerger.nl
06 – 44 99 04 98

Prins Hendriklaan 91
3721 AR Bilthoven

 


Wij hebben de ruimte echt vanuit klantbelang te redeneren. Hierdoor kunnen wij samen met u de aanpak kiezen die het beste bij uw organisatie past. Ook hanteren wij geen opzegtermijn, dus: klaar = klaar.

Wilt u ook eens kennismaken om na te gaan wat voor uw organisatie een gedegen maar ook pragmatische aanpak is? Neem dan contact op, wij hanteren gunstige uurtarieven en helpen u graag!


 

Gerelateerde pagina’s

Vaak worden wij op interim basis ingeschakeld als afdelingsmanager of programmamanager. Daarbij staat altijd centraal het in lijn brengen van de afdelings- of programma activiteiten met de doelstellingen, de ontwikkeling van het team en individuele teamleden en het samen met de organisatie verbeteren van de processen & systemen.